Studio de ronners

Havenmaker #20 | Studio De Ronners

In een robuust bedrijfsverzamelgebouw aan de Marconistraat zit studio De Ronners. “We zijn trendsettend geweest in het neerzetten van de uitstraling voor Nederlands speciaalbier. Inmiddels zijn we zelf ook aan het pionieren met bier en gedestilleerd.” – Arwen Dylan

Pionieren is sowieso iets wat ze graag doen. Niet voor niets besloten ze zo’n acht jaar geleden naar M4H te verhuizen. “We wilden iets dat echt van onszelf was. Met meer ruimte, in een rauwe omgeving. En waar de huur betaalbaar is. Ik hou van de dynamiek van de haven. Ik zie steeds meer bedrijvigheid en steeds meer samenwerking om me heen.”

Studio de Ronners houdt zich vooral bezig met huisstijlen, boeken, tentoonstellingen en ontwerpwerk in de drankenbranche. De laatste tijd zien ze een verschuiving richting concepten en merkstrategieën. “De concepten werk ik meestal samen met mijn broer uit. We hebben alletwee de kunstacademie Minerva in Groningen gedaan.”

Arwen ziet ook steeds meer samenwerkingen ontstaan door bijeenkomsten in de haven. Zelf werken ze samen met andere ondernemers uit het M4H-gebied zoals Studio Kees (3D-ontwerp), Bob van der Vlist (fotografie), Femke de Jonge (marketingstrategie) en Remmelt Dirksen (interieurarchitectuur). “Je moet zelf de kansen zien voor elkaar. Ook wonen is hier heel interessant. Hopelijk gebeurt dat in en om bestaande gebouwen. Want ik wil wel dat het hier lekker rauw blijft.”

“We zijn trendsettend geweest in het neerzetten van de uitstraling voor Nederlands speciaalbier. Wat we zes jaar geleden hebben neergezet voor brouwerij Maallust, een geheel typografische stijl, is inmiddels door andere startende brouwerijen overgenomen. Inmiddels zijn we zelf ook aan het pionieren met bier en gedestilleerd. Zo is ons eigen destilleer- en bierlabel Nipke ontstaan.” Ander hoogtepunt dit jaar voor studio de Ronners: een European design award voor de huisstijl voor het Instituut voor Nederlandse Taal.