Conform Cox

Gastvrij, talentvol en bescheiden. Aangenaam kennis te maken met designer Cox Janssens. Voor bescheidenheid is geen reden, ze is in 2019 benoemd tot één van de drie stadstekenaars van Rotterdam. Het resultaat was tot 12 januari te zien in de Kunsthal. Het zijn dan ook vooral haar illustraties waarmee ze nu aan de weg timmert. Je vindt Conform Cox in Keilewerf 2. 

Cox studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Werkte vervolgens een half jaar in Berlijn voordat ze naar Rotterdam trok. ‘In de Keilewerf kreeg ik twee jaar geleden de kans gezamenlijk aan projecten te werken, dat sprak me wel aan. Zo ben ik hier terecht gekomen.’ Binnen de Keilewerf is ze inmiddels drie keer verhuisd. In haar huidige atelier zit ze helemaal op haar plek. Met grote raampartijen, en fraai uitzicht op de murals van Keilewerf 1 en de Voedseltuin Rotterdam. 

Naast design en illustreren, speelt Cox gitaar, schrijft haar eigen liedjes én wil graag een eigen podcast opstarten. Daarnaast overweegt ze een master in animatie te halen. ‘Animatie combineert illustratie, verhalen, muziek en techniek – alles wat ik leuk vind. Een soort droom.’