22 september 2021

Tentoonstelling ‘Aard van de Plek’

vanaf 21 september in Keilepand

Op 21 september opende in de KeileZaal een intrigerende tentoonstelling over de geschiedenis en toekomst van M4H.

Centraal in de tentoonstelling staat ‘Aard van de Plek’; een stedenbouwkundige studie naar de morfologie en typologie van Merwe-Vierhavens. Uitgevoerd door stedenbouwkundigen van Havenbedrijf en Gemeente, gaat het onderzoek diepgravend in op de geschiedenis van de havens en de morfologie van de verschillende deelgebieden. Samen met architecten van het KeileCollectief is de typologie van de verschillende havengebouwen geanalyseerd en in kaart gebracht.

De tentoonstelling is een uitwerking van één van de 8 leidende principes voor de gebiedsontwikkeling: M4H bouwt voort op de industriële capaciteit en kwaliteit van het gebied, zoals in 2019 vastgelegd in het Ruimtelijk Raamwerk M4H.

De tentoonstelling bestaat uit 4 delen:

  1. Aard van de Plek – een stedenbouwkundige studie van de gemeente Rotterdam en havenbedrijf naar morfologie en typologie van M4H per deelgebied en door de jaren heen
  2. Studies en (ontwerpend) onderzoeken, met recente en minder recente studies naar een mogelijke toekomst van het het gebied
  3. Past Futures of M4H (over de transities die het gebied in 100 jaar heeft doorgemaakt)
  4. Studentenplannen over M4H, van studenten TU-Eindhoven, TU-Delft, Rotterdamse Academie van Bouwkunst en Hogeschool Rotterdam.

Past futures of M4H

Naast de studie ‘Aard van de Plek’, die nieuwe perspectieven biedt op de ruimtelijke condities van M4H, laat de tentoonstelling nogmaals de filmcompilaties van PAST FUTURES OF M4H zien. Deze was eerder op de begane grond van het Keilepand te zien. Het unieke foto- en filmmateriaal toont aan dat M4H in het verleden al meerdere transities heeft meegemaakt.

Bezoek

De tentoonstelling ‘Aard van de plek’ is gratis te bezoeken van 21 september tot 7 november 2021 in het Keilepand, Keilestraat 9F, 3029 BP Rotterdam.

Openingstijden: ma-vr van 14:00-17:00 uur en za-zo van 12:00-17:00 uur.

Kijk voor meer informatie op Tentoonstelling ‘Aard van de plek’ — (keilecollectief.nl)