Rondleidingen

Al wandelend door het gebied maak je kennis met een oud havengebied in transformatie naar een nieuw stadsdeel. In M4H gebeurt al van alles in de panden die vroeger gebruikt werden voor de fruit op- en overslag. Je vindt hier pionierende en ambachtelijke maakbedrijven, creatieve ondernemers en bedrijven in de circulaire maakindustrie.

De gemeente Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelen het kerngebied van M4H tot een gemengd gebied, waar naast de maakindustrie ook plaats is voor wonen, horeca en andere stedelijke functies. Sterke punten van M4H zijn de maritieme en industriële omgeving, het gevarieerde aanbod aan bedrijfsruimten en de ligging tussen stad en haven. RDM en M4H vormen samen het Rotterdam Makers District.

Rondleiding Rotterdam Makers District

Tijdens deze rondleiding wandel of fiets je door Merwe-Viehavens, scheur je met een watertaxi naar de overkant naar RDM Rotterdam met een bezoek aan de campus van Hogeschool Rotterdam en het Techniek College, en het bedrijvengedeelte het Innovation Dock.

In de haven van Rotterdam krijgen innovators volop ruimte, mogelijkheden en steun om te slagen. Innoveren doe je in het Makers District. Dé plek in de regio voor de innovatieve maakindustrie. De gebieden RDM Rotterdam en Merwe-Vierhavens (M4H) vormen samen het Rotterdam Makers District. Hier kunnen jonge bedrijven doorgroeien en grote bedrijven experimenteren met nieuwe producten of processen. Er worden nieuwe technologieën uitgedacht, getest en toegepast. Deze nieuwe technologieën zijn gebaseerd op digitalisering, robotisering, additive manufacturing, en op het toepassen van nieuwe, duurzame energie en materialen. De samenwerking met kennis- en onderwijsinstellingen in de regio maakt dat jongeren hier kennismaken met de technieken van de toekomst. Dit maakt het Makers District tot een proeftuin en etalage van de nieuwe economie.

Tarief

De kosten van één rondleiding bedragen € 150,00 (excl. 21% btw) per uur voor een groep van maximaal 25 personen. Exclusief evt. fietsen en watertaxi. Voor meer informatie over de rondleidingen neem contact op met het RDM Informatiecentrum via telefoonnummer 010 – 252 44 72 of per e-mail via rondleidingenrdm@portofrotterdam.com.