21 april 2022

Start van ontwikkeling en programmering van Kunst&Complex

Miss Clark en Social Capital kopen Keileweg 26/28 van de gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft met Miss Clark en Social Capital de erfpachtovereenkomst getekend voor de verkoop van het pand Keileweg 26/28 in Rotterdam. Het voormalige fabriekscomplex, dat bekend staat als het ‘Kunst en Complex’ ligt in  het Merwe-Vierhavensgebied (M4H) en zal herontwikkeld worden tot een bruisend centrum van M4H met daarin een restaurant, hotel, bar, ateliers, werkplekken, eventspace en kantoorruimte. Er wordt direct gestart met een ‘Placetesting’ fase waarin tijdelijke initiatieven, waaronder openstelling tijdens Rotterdam Art Week, een plek kunnen krijgen.

Hub voor Social Impact

Het plan van Team ‘Crossing Keileweg’ is als beste beoordeeld in de verkoopprocedure die door de gemeente is georganiseerd. Het complex wordt een ‘hub voor social impact’ waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt structureel een werkplek wordt geboden. De Social Capital hub gaat daarbij als springplank en vangnet dienen voor de Rotterdamse arbeidsmarkt.

Beste plan voor Keileweg

Met de herontwikkeling van het complex krijgt de plek weer een bruisende en sociale betekenis en geeft Miss Clark een belangrijke impuls aan het hart voor M4H. In het plan komt een hotel met circa 50 kamers dat medio 2024 opent. Ook komt er een rooftopbar en op het binnenplein komt de Makerstage: een plek met een grote tribunetrap dat een podium biedt voor evenementen, exposities en de makers van het complex.

De voormalige fabriek bevat onder andere twee monumentale panden uit 1916 en heeft een oppervlakte van 6.500m². De bestaande gebouwen worden gerenoveerd en in volgende fases mogelijk uitgebreid. Het industriële DNA blijft daarbij uitgangspunt voor de toekomst van het complex.

Miss Clark werd juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff, de gemeente werd in de transactie geadviseerd door Fakton en Ooms Makelaars.