10 april 2020

Nieuwe functie voor concept house Maskerade

Van Concept House Village naar Floating Farm in M4H

Met steun van Floating Farm,  investeringsfonds SOFIE en het Programmabureau M4H kon Concept House Maskerade opnieuw worden opgebouwd in Merwe-Vierhavens (M4H). Maskerade is een duurzame bouwmethode, industrieel geprefabriceerd uit duurzame grondstoffen.

Concept House Village op RDM Heijplaat

Concept House Village is een verzamelnaam van verschillende unieke demonstraties en experimenten op het gebied van duurzaam bouwen, wonen en gebiedstransitie. In het Nieuwe Dorp van Heijplaat zijn sinds 2005 kavels in tijdelijkheid beschikbaar gesteld voor de bouw van prototype woningen. De tijdelijke kavels zijn inmiddels teruggeven aan de beheerder van dit gebied voor permanente bouw. Het gedemonteerde Maskerade prototype van Heijplaat is in onderdelen getransporteerd naar het terrein van de Floating Farm in M4H.

Wederopbouw door Rijnmond-Bouw

Maskerade is op het terrein van Floating Farm opgebouwd door Rijnmond-Bouw. Rijnmond-Bouw een commerciële organisatie met een sociaal hart. Zij leiden VMBO’ers op, met of zonder diploma, en werken met langdurig werkzoekende jongeren en mensen met een lichte afstand tot de arbeidsmarkt. Bekijk hier het nieuwsitem van RTV Rijnmond.

Nieuwe functie Maskerade

In de nieuwe functie biedt Maskerade plaats aan het informatiecentrum voor de Floating Farm. Daarnaast zijn er vergaderruimtes te huur. Kijk voor meer informatie over een bezoek aan de Floating Farm op: www.floatingfarm.nl