9 maart 2020

Keilehaven: Zandtransporten A-16

Keilehaven loskade voor zandtransporten

Aannemerscombinatie De Groene Boog realiseert in opdracht van Rijkswaterstaat de A16 Rotterdam, een nieuwe snelweg tussen de A16/A20 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. De 11 km lange A16 Rotterdam zorgt ervoor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden.

Start zandtransporten

In de week van 9 maart is een nieuwe loskade in de Keilehaven door De Groene Boog in gebruik genomen voor zandtransporten vanaf de Keilehaven naar het werkgebied. Vanaf de Keileweg 60B rijden de vrachtwagens richting de Benjamin Franklinstraat via de Schiedamseweg naar de Tjalklaan. Tijdens de afsluiting van het kruispunt Keileweg-Benjamin Franklinstraat wordt op termijn ook gebruikgemaakt van de Galileistraat.

Planning

Er is voor het totale project zo’n 4 miljoen kuub zand nodig. Vanaf de Keilehaven wordt maximaal 20.000 m3 per week getransporteerd naar het werkgebied. De transporten vinden plaats tussen 7:00 en 19:00 uur door gemiddeld 20 vrachtwagens per uur. Vanaf de Keilehaven wordt in ieder geval tot en met het einde van 2020 zand getransporteerd.

Vragen en klachten, waar kunt u terecht?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de A16 Rotterdam? Stuur een e-mail naar: [email protected] Of neem gratis telefonisch contact op met Rijkswaterstaat: 0800-8002. Veel informatie staat ook op www.A16Rotterdam.nl

Lees hier de brief van de Groene Boog