7 januari 2021

Gezocht: Stagiair(e) HBO Communicatie Rotterdam Makers District

Scheur jij straks met de watertaxi van M4H naar RDM?

Je loopt als stagiair(e) mee met het communicatieteam van de twee programmabureaus M4H en RDM. Samen vormen de twee gebieden het Rotterdam Makers District; een stuk stad, volop in ontwikkeling naar een innovatieve woon-werkplek met vernieuwende, duurzame oplossingen voor de haven, bouwen, mobiliteit en energie. Daarom verwachten we ook van jou een Rotterdamse aanpak met innovatieve ideeën.

Wat ga je doen?

In deze stage werk je binnen team communicatie mee aan de gebiedscommunicatie, en je bouwt als communitymanager mee aan ons digitale platform ‘Inside’. Je helpt het team met het organiseren van evenementen, je maakt de Mailchimp nieuwsbrieven en ondersteunt de communicatieadviseurs bij verschillende werkzaamheden voor bijvoorbeeld de websites en social media.

Als team communicatie bouwen we aan sterke merken, en hebben we een verbindende rol binnen het netwerk aan partners, en ondernemers in het gebied. We stimuleren samenwerkingen en ‘showcasen’ de innovaties die in het Makers District worden ontwikkeld.

Het mooiste gebied van Rotterdam

Het Rotterdam Makers District is een gebied in ontwikkeling. Gemeente Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam werken in M4H samen aan de transformatie van een (voormalig) havengebied, naar een nieuw stuk stad om te wonen en werken. RDM heeft zich al bewezen als innovatieve hotspot voor bedrijven die werken aan innovaties voor een slimme en duurzame haven. Het behouden en aantrekken van bedrijven die werken aan uitvindingen voor een duurzame stad en haven, is een belangrijk onderdeel van de gebiedsontwikkeling.

Wij vragen:

• een enthousiaste en zelfstandige houding
• goede kennis van de Nederlandse taal
• een creatief brein
• affiniteit met Rotterdam

Wij bieden:

• een uitdagende en inspirerende leerplek
• een klein team met enthousiaste collega’s
• een afwisselende stage
• uiteraard een stagevergoeding

Waar is het?

De programmabureaus zijn gevestigd op twee prachtige locaties aan de Maas, zowel in M4H, als op RDM. Beide programmabureaus zijn met het openbaar vervoer te bereiken.
Jouw standplaats als stagiair(e) bepalen we in overleg met jou.

Zin in?

Stuur dan jouw motivatie met CV naar [email protected] t.a.v. Ilka Blok.

Meer weten over het Rotterdam Makers District: www.rotterdammakersdistrict.com