15 mei 2020

Getest in M4H: Verlichting Vreewijk

De gemeente Rotterdam vervangt de straatverlichtingsarmaturen in Vreewijk om met een nieuw ontwerp het karakteristieke straatbeeld van de wijk in ere te herstellen. In samenwerking met Spark design & innovation heeft de gemeente een ontwerp gemaakt. Het nieuwe ontwerp is duurzamer door led en vervangt in 2023 de straatverlichting in de Vreewijkse Valkeniersbuurt, Buurt 9 en de Linker Halve Vlieger.

Karakteristiek straatbeeld

Tuindorp Vreewijk is een uniek stukje Rotterdam. Opgezet als een dorp biedt het bewoners ruimte en een groene omgeving midden in Rotterdam. De gemeente Rotterdam werkt samen met woningcorporatie Havensteder om de wijk het oude karakter terug te geven. Huizen worden gerenoveerd en de buitenruimte wordt aangepakt en volgens de oorspronkelijke stijl teruggebracht.

M4H als proeftuin

Donderdagavond 14 mei is op de kade bij de Vertrekhal Oranjelijn in M4H het concept-ontwerp van de nieuwe armaturen getest. Met een slim prototype van Spark was het mogelijk om verschillende opties in hoogte en beglazing eenvoudig te evalueren en tot een definitief ontwerp te komen.