4 februari 2020

Ferro is testlocatie voor autonome elektrische raceauto

TU Delft test met autonome raceauto voor de grootste engineering designcompetitie ter wereld.

Er wordt de komende maanden met een autonome raceauto getest in de gashouder op het Ferro terrein in M4H. De autonome raceauto wordt ontwikkeld door een dreamteam van de TU Delft: Formula Student Team Delft.

Dit jaar zijn er twee projecten binnen het team, namelijk het bouwen van een elektrische raceauto en het ontwikkelen van een autonome elektrische raceauto. Beide auto’s doen in de zomer mee aan internationale studentencompetities, waaronder de grootste engineering designcompetitie ter wereld (Formula Student Germany).

Autonome elektrische raceauto
Voor de autonome elektrische raceauto gebruikt het team de raceauto van vorig jaar die wordt aangepast met hardware zoals sensoren, en autonome software zodat de auto zelfstandig zonder bestuurder kan rijden. De autonome software wordt in samenwerking met Massachusetts Institute of Technology (MIT) ontwikkeld.

De auto racet zonder bestuurder door een circuit met blauwe pionnen aan de linkerkant en gele pionnen aan de rechterkant. Met een Lidar sensor en stereo camera’s worden de pionnen gedetecteerd en opgeslagen, met deze gegevens wordt de te rijden route gepland. Bij het testen in de Ferro gashouder, wordt er data verzameld om de algoritmes zo snel en betrouwbaar mogelijk te maken.

Proeftuin en etalage
In M4H maakt de maakindustrie van de toekomst nu al impact; het is een plek waar experiment, creatie en groei volop de ruimte krijgen. Eén van de doelen voor de transformatie van M4H tot een innovatief woon-werkmilieu, is om het gebied te ontwikkelen tot proeftuin en etalage voor de circulaire toekomst van stad en haven.