19 september 2019

Aftermovie Makers District BBQ

5 september

Ook deze keer is de BBQ van het Rotterdam Makers District weer druk bezocht. Ruim 150 personen uit het onderwijs en bedrijfsleven waren aanwezig bij Weelde. Naast dat het natuurlijk gezellig was, hebben we met elkaar in interactieve sessies nagedacht over ‘Hoe kunnen we het Rotterdam Makers District slim kleiner maken, zodat we makkelijker met elkaar in contact komen’?

Waarbij de eerste vraag natuurlijk is ’Waar heb jij behoefte aan in het Makers District?’

Ik heb behoefte aan………

Andere ondernemers ontmoeten, informatiepunt over het gebied, stagiaires die ons team versterken, makkelijke verbinding/meer ov, een bijbaan, bekendheid dat mijn studenten een stageplek nodig hebben, meer mensen kennen en weten waar alles zit.

In 6 groepen hebben we vervolgens gebrainstormd. Een voorbeeld van de ideeën:

-Creëer een plek waar we ons werk kunnen delen. Delen waar we trots op zijn, delen waar we mee bezig zijn en ook ervaringen en uitdagingen delen.

-Bouw een brug tussen RDM en M4H.

-Laat een Google karretje rondrijden die vragen stelt aan bedrijven “Wat doe jij?”, “Waarom doe je dat?” en zo mensen met elkaar in contact brengt.

 

Innovation Connector hét loket

Bij alle ideeën zien we dat het uiteindelijk draait om ‘matchmaking’. En dat begint bij het vinden van het juiste loket. Daar hebben we nu een aanspreekpunt voor; de Innovation Connector. Delian de Gier gaat in deze rol met alle input die we 5 september hebben gekregen aan de slag. Zij gaat een plan maken hoe we meer en betere matches kunnen maken in het Makers District. Heb je zelf een matchmaking vraag of idee? Neem dan contact op met Delian: 06 461 441 53.

 

We hebben de BBQ van het Rotterdam Makers District verpakt in een minuut. Beleef alles nog een keer of bekijk wat je hebt gemist!