Anne Koetsenruijter

Even Voorstellen …

Anne Koetsenruijter is gebiedsadviseur voor de Gemeente Rotterdam. Zij adviseert in het kader van gebiedsontwikkelingen in het Rotterdams Makers District M4H. Zij verbindt de ‘harde’ resultaatgerichte kant met de ‘zachte’ mensenkant.

De rol van Anne is het leggen van verbindingen, die nodig zijn om de vele grond– en vastgoedontwikkelingen te coördineren. Anne houdt de regie op de verschillende grondposities die de gemeente toebehoren en verbindt de verschillende disciplines aan elkaar. Op deze manier houden we het tempo erin en kunnen Rotterdammers genieten van dit geweldige gebied.

Wat is er zo leuk aan dit gebied?

Anne vindt de veelzijdigheid en de samenwerking met het Havenbedrijf het leukst aan dit gebied. En in haar functie de combinatie van de samenwerking tussen het resultaatgericht ingestelde Havenbedrijf met de meer beleidsmatige gemeente. De processen binnen de gemeente zijn soms ingewikkeld maar Anne weet goed de weg. Soms kan zij ze zelfs versnellen en helpt hier graag anderen mee. “Je mag me dus altijd bellen voor hulp” zegt ze enthousiast.

Verder vindt Anne het gezamenlijke doel en enthousiasme van alle mensen die ze ontmoet om van dit gebied iets gaafs te maken super inspirerend. Anne vervolgt: “Ik geniet ook erg van het feit dat dit een gebied is voor iedereen, hoogopgeleid en niet opgeleid, out of the box of precies binnen de lijntjes, een beetje gek en heel serieus”

Waar kijk je het meest naar uit in M4H?

Er zijn zoveel mooie dingen waar zij naar uitkijkt, zoals de opening van de Lee Towers op 13 november 2019. Maar Anne is ook benieuwd naar de toekomstige vorm van het Keilekwartier rondom Joep van Lieshout. Verder verheugt ze zicht op de opening van de Bierfabriek en het moment dat de heimachines M4H binnenrijden en de eerste paal de grond in gaat.

Wanneer kunnen ze contact met je opnemen?

Het programmabureau is de ingang voor alle initiatieven die zich in M4H willen vestigen of je nu ontwikkelaar bent of (startende) ondernemer, je kunt je vraag bij het programmabureau en bij mij kwijt.

Maar ondernemers of initiatiefnemers die al in het gebied zitten en vragen hebben over bijvoorbeeld grond, vastgoed of een ruimte zoeken, kunnen ook met Anne contact opnemen.

Contact opnemen met Anne? Stuur haar een e-mail.