13 oktober 2020 — 13 oktober, 2020 19:30 - 21:30 Keilepand M4H

AANKEILEN! S7:A2 mobiliteit – share

De transitie van M4H in lezing, debat en dialoog

Programma

19:00 uur inloop
19:30 uur start
21:30 einde en boorel

Het overkoepelende thema van deze 7e reeks is ‘MOBILITEIT’.

Dit najaar organiseren we vier dinsdagavonden met als thema MOBILITEIT. Tijdens de avonden onderzoeken we vanuit verschillende gezichtspunten wat Mobiliteit in M4H betekent en of er – als gevolg van de Corona-crisis- sprake kan zijn van een daadwerkelijk SWITCH hoe wij naar mobiliteit kijken en hoe we daar in nieuwe stadswijken mee om kunnen en willen gaan.

Op de tweede avond van de reeks gaan we in op de potentie van deelconcepten voor het gebied M4H. M4H is een havengebied in transitie naar een woon-werkgebied. Wat kan deelmobiliteit betekenen voor M4H, zeker als we ook kijken naar de logistiek van de vele maakbedrijven in het gebied. Vormt M4H met zijn gemengde karakter een uitgelezen kans voor deelsystemen en een nieuwe manier van gezamenlijk gebruik in dit gemengde gebied?

Meld je hier aan voor de lezing of de link.

Toegang

Toegang voor deze editie is Euro 5,- , inclusief een drankje aan de bar. Het online bijwonen is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. AANKEILEN! wordt ondersteund door Programmabureau Rotterdam Makers District.

Keynote spreker is dhr. prof. dr. Marco te Brömmelstroet (hoogleraar Urban Mobility Futures UvA.for Transitions). Hij zal ingaan op de vraag over of en hoe innovaties kunnen bijdragen aan de menselijke maat van onze steden, het functioneren van onze samenleving en de kwaliteit van onze openbare ruimte. Welke toekomsten worden (on)mogelijk gemaakt en welke effecten worden (niet) besproken?

Onder leiding van moderator Bart Cosijn gaan we daarna in gesprek met o.a. Niki Sie (Juuve) een bevlogen jonge Rotterdamse ondernemer met expertise in deelconcepten en Kees Machielse, lector Transitie van de Haven bij het Kenniscentrum Duurzame Havenstad.

Ivm de corona-maatregelen voorzien we een beperkt aantal zitplaatsen ‘live’ op de KeileTribune, en zorgen we door het faciliteren van een live-stream verbinding dat er een zo groot mogelijk publiek mee kan kijken en denken. Wil jij er bij zijn? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

Note: Deze avond zal Marco te Brömmelstroet zijn boek: ‘Het recht van de snelste’ (gepubliceerd op 26 mei j.l.) signeren.

Ook zal de tentoonstelling in de KeileZaal (Down to Earth/ Droogte in de Delta) extra lang open zijn zodat deze voorafgaand aan de avond bezocht kan worden.

AANKEILEN! is een mix van lezing en debat waarin de grote maatschappelijke thema’s zoals energietransitie, klimaatadaptatie en circulariteit worden gekoppeld aan de lokale actualiteit van het M4H (Makers District) gebied in Rotterdam. M4H is een mixed-used havengebied in transitie, waarin in de komende 15 jaar tussen de 3500 en 5000 woningen gebouwd gaan worden. AANKEILEN! wordt georganiseerd door het KeileCollectief : een groep professionals die zich inzetten voor een betere leefwereld. AANKEILEN! wordt 3x per jaar georganiseerd, en bestaat per editie uit 4x een dinsdagavond, waarin in een mix van lezing en debat steeds een ander thema wordt ‘aangekeild’.

Verder nog in deze reeks

Avond 3: 10 november 2020: HUB
Avond 4: 8 december 2020: LEARN

KeileCollectief

Het KeileCollectief bestaat uit bedrijven werkzaam in de architectuur en stedenbouw (o.a. studioADAMS, GROUP A, DE Urbanisten, HP architecten en NIEMAN De Raadgevende Ingenieurs), verschillende makers werkzaam in de interieurbranche (Woodwave, Sant interiors en Brandsing meubelmakers) en een aantal voedsel-gerelateerde bedrijven, waaronder Kaapse brouwers en Rechtstreex, een organisatie die zich inzet voor een alternatieve lokale voedselketen. Sinds zomer 2020 maken ook de IABR (Internationale Architectuur Biennale Rotterdam) en HCVA (Happel Cornelisse Verhoeven architecten) deel uit van het collectief.